Nieuws

 • Oktober Actief

  Ook Badmintonvereniging Kwinkslag zal dit jaar weer meedoen met Oktober Actief. Op 5, 12 en 19 oktober stimuleren we senioren in De Ronde Venen om bijv. te gaan badmintonnen. Voor alle 55 plussers in de Ronde Venen is er de mogelijkheid deel te nemen aan ‘Oktober Actief’.
  Onze sportaanbieders, waaronder dus Kwinkslag in Vinkeveen, hebben gezamenlijk een aantal evenementen georganiseerd zodat je kennis kunt maken met het beweegaanbod in onze gemeente. Je kunt je dit jaar rechtstreeks inschrijven voor de evenementen die jou aanspreken op deze website. 
  Gezamenlijk sporten stimuleert en motiveert om in beweging te blijven.

  Wil je meer informatie?

  Mail naar projmed@seniorsportiefactiefdrv.nl

  of bel Mw. Jos Kooijman 0627132082

  Hoe werkt het.
  Klik op AANMELDEN en vul het formulier in.
  Je ontvangt tegen die tijd een e-mail met de details

  Let op: je kunt niet op de bonnefooi gaan!!

  Voor de benodigde materialen als rackets, shuttles e.d. wordt ter plekke gezorgd.

 • Deze week bestaat Kwinkslag 50 Jaar !

 • Monsterzege Kwinkslag

  Afgelopen donderdag stond Kwinkslag de thuiswedstrijd tegen Mariken uit Nijmegen te wachten. Helaas had de tegenpartij te maken met een hoop blessures, waardoor er maar drie competitiespelers konden spelen. Hierdoor vielen er van de 8 te spelen partijen al twee af, namelijk de mannendubbel en één mannensingle. Dit kon wel eens een korte avond worden… Desalniettemin begonnen we vol goede moed met de damesdubbel en deze werd overtuigend gewonnen door Jolanda en Marcella met 21-9 en 21-11. De enkelspelen waren niet echt spannend te noemen, Laurens veegde zijn tegenstander van de baan met 21-9 en 21-4, Marcella won gemakkelijk met 21-3 en 21-1 en hoewel Jolanda d’r partij een driesetter werd, werd deze uiteindelijk ook gewonnen met 21-13, 16-21 en 21-13. Na lang wachten mocht Niels eindelijk in actie komen samen met Marcella. Na minder dan een kwartier zat het er alweer op, hun partij werd 21-5 en 21-0. Ook Laurens en Jolanda hadden geen moeite met de laatste wedstrijd tegen de Nijmegenaren, hun partij werd 21-11 en 21-9, waardoor de eindstand 8-0 werd.
  En inderdaad, er was genoeg tijd voor de gezellige derde helft!

 • Kwinkslag tegen Apollo IJsselstein.

  Afgelopen donderdag speelde het team van de Kwinkslag alweer hun derde thuiswedstrijd van de Voorjaarscompetitie. Dit keer kwam het team van Apollo IJ BC uit IJsselstein op bezoek.

  Helaas is Hans nog niet volledig hersteld van zijn blessure, waardoor hij ook deze wedstrijd nog aan zich voorbij moest laten gaan. We verheugen ons erop om hopelijk snel weer van zijn Badminton kwaliteiten te mogen genieten. Na 2 gelijke spellen op rij was het overheersende gevoel toch om die ban te breken, dus vol goede moed zijn de dames en heren aan de wedstrijden begonnen.

  Jolanda en Marcella zijn meteen begonnen met een pittig potje. Gedurende de wedstrijd bleken de dames erg aan elkaar gewaagd, waardoor de Kwinkslag dames in een ware “thriller” uiteindelijk hun meerdere moesten erkennen in de tegenstander. Beide sets werden nipt verloren: 18-21 & 20-22. Tegelijkertijd stond op het andere veld de herendubbel op het programma. Niels en Laurens pakten vanaf het begin het initiatief en voorkwamen dat de heren van Apollo in hun ritme konden komen. Overtuigend werd deze gewonnen in 2 sets: 21-7 & 21-11

  De volgende single partijen van Jolanda en Niels vertoonden veel overeenkomsten. Twee ware uitputtingsslagen waren het gevolg, waarbij het de Kwinkslag op veel momenten niet mee zat. Beide werden gewonnen door Apollo. De wedstrijd van Niels eindigde met 10-21 & 15-21, Jolanda sloot haar wedstrijd af in eveneens 2 sets: 13-21 & 14-21.

  Apollo stond halverwege op een 3-1 voorsprong, maar doordat de Kwinkslag de 2 eerstvolgende wedstrijden wisten te winnen was de aansluiting weer gevonden. Marcella sloeg overtuigend haar tegenstander van de baan: 21-10 & 21-12. Op de andere baan had Laurens ook niet veel moeite met zijn tegenstander,  21-4 & 21-3.

  Met een tussenstand van 3-3 en nog 2 mixed doubles te gaan, was er genoeg om voor te spelen.

  Marcella & Laurens hadden weinig te duchten van hun tegenstanders waardoor de wedstrijd in 2 sets werd afgesloten in het voordeel van de Kwinkslag 21-11 & 21-6. Met een stand van 4-3 lag de druk op de schouders van Jolanda en Niels, met een ware 3 setter als gevolg. Na overtuigend de eerste set gepakt te hebben met 21-16, sloeg de pech toe in de tweede set. Deze ging met 15-21 naar Apollo. Ondanks goed spel in de derde set, werd deze toch tegen de verhouding in gewonnen door Apollo met 19-21.

  De einduitslag werd 4-4, waardoor de Kwinkslag het derde gelijkspel op rij mag noteren.

 • Gelijkspel competitieteam Kwinkslag

  Na een glansrijke 8 – 0 overwinning in de laatste uitwedstrijd in Nijmegen, moest Kwinkslag donderdag weer hard aan de slag. De thuiswedstrijd werd gespeeld tegen het team  ’t Slot uit Zeist. De beide dubbelpartijen werden overtuigend gewonnen door Kwinkslag maar de singles gingen gelijk op, Niels en Marcella wisten hun partijen op mooie wijze te winnen. Jolanda verloor na een driesetter nipt en ook Laurens moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De mix van Niels en Jolanda werd helaas verloren. En jammer genoeg, na een overtuigende eerste set moesten Marcella en Laurens het toch ook afleggen tegen hun tegenstanders. Uiteindelijk een mooie 4 – 4 als einduitslag is zeker niet verkeerd.

 • Kwinkslag opent voorjaarscompetitie

  Badmintonvereniging Kwinkslag is afgelopen donderdag gestart met de voorjaarscompetitie. Dit keer met een fris, dynamisch team bestaande uit Laurens Liesveld, Niels Broeken, Hans van Breukelen, Marcella Ruwiel en Jolanda Klinkhamer. Na een gedegen voorbereiding door trainer Freddy, was het donderdag voor de meesten de eerste keer spelen in wedstrijdverband. Niels en Hans trapten in de Boei af met de mannendubbel en wonnen deze overtuigend. Hoewel de tweede set bij de damesdubbel erg spannend was, werd deze wedstrijd gewonnen door de dames van Luck Raeck uit Montfoort. Na een ware uitputtingsslag trok Laurens na een driesetter toch aan het kortste eind bij zijn mannenenkel. Van de overige 3 enkelwedstrijden werd alleen die van Marcella gewonnen en was de stand 2-4 voor de tegenpartij. Desalniettemin zat de sfeer er nog goed in en stonden er nog twee mixdubbels op het programma. Laurens en Jolanda wonnen knap in twee sets met 21-9 en 21-15 en zo was de stand 3-4. Vol goede moed om een gelijkstand af te dwingen stapten Hans en Marcella de baan op. De wedstrijd werd een ware thriller die helaas verloren werd met 23-25 en 16-21. De conclusie, na een gezellige derde helft, was dat het best lekker ging zo voor de eerste keer!

 • Kersttoernooi Kwinkslag 2022

  22 december is het kersttoernooi 2022 gespeeld in De Boei.

  Helaas niet zo druk bezocht als andere jaren maar met diverse introducees toch gezellig en daarmee goed geslaagd. Dit jaar weer een andere variant van het ” volleyton” . Hierbij moeten twee teams van 3 spelers eerst de shuttle minimaal 1 en maximaal 2 keer overspelen in het eigen vak alvorens over het net op volleybal-hoogte naar de tegenstander te spelen waar uiteraard dezelfde regels weer voor gelden. Hilariteit ten top omdat bij iedereen zit ingebakken dat normaalgesproken de shuttle zo snel mogelijk op de grond bij de tegenstander moet. De winnaars van dit toernooi waren op plaats 1: Frank, plaats 2: Hans, plaats 3: Mirjam, plaats 4: Marco, plaats 5: Leo, plaats 6: Nel en de aanmoedigingsprijs ging naar Harry.

 • De Grote Clubactie

  Kwinkslag heeft een mooie bijdrage mogen ontvangen voor de verkochte loten dit jaar.

 • Nieuwe adverteerders voor BV Kwinkslag

  Onlangs mochten we twee nieuwe adverteerders welkom heten welke Kwinkslag een warm hart toedragen. Wagemakers Koffie,

  https://www.wagemakerskoffie.nl/

  en VBB. (Vinkeveens BouwBedrijf)

  https://vbbbv.nl/
 • MRTT Almere 2022

  Zondag 16 oktober vertrokken 4 leden van onze club, Mirjam, Jolanda, Ton en Johan in alle vroegte naar Almere voor het meespelen van het jaarlijkse MRTT toernooi. Dit jaar alweer het 10e Mixed-dubbel Recreanten Team Toernooi (MRTT) van Badminton Nederland. Dit prachtige toernooi, met de unieke mogelijkheid om ook topbadminton bij de finales van de Yonex Dutch Open 2022 te kijken in de hoofdzaal, is al meerdere keren bezocht door leden van Kwinkslag. De Kwinkers hebben die dag een knappe 27e plek weten te bemachtigen.

  Meer beelden via onderstaande link:

  https://youtu.be/ewK5-Y188XU