Nieuws

 • Kersttoernooi Kwinkslag

  Jl. 19 december was het weer een klein feestje in de Boei bij het jaarlijkse kersttoernooi van Badmintonvereniging Kwinkslag. Bij het toernooi zelf was er een dikke opkomst door het uitnodigen van introducees. Er werd telkens 10 minuten gespeeld met een wisselende partner welke zelf gezocht moest worden door matchende speelkaarten.  Wie het geluk had een aas of heer te trekken mocht een partij spelen met een handicap welke dit keer bestond uit een deels geblindeerd volleybalnet en drie kerstballen met een uitsparing van een kerstboom waar doorheen gespeeld kon worden voor extra punten. 20 de man erbij voor een geslaagde poging,  100 eraf voor het team bij het raken van de kerstbal.

  Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden mocht je in een kerstoutfit verschijnen en werd hier ook een extra prijs voor uitgereikt welke is gewonnen door Leo. De wedstrijd-uitslag met mooie prijzen was als volgt: 1plaats was voor Ramon, 2e voor Arthur, 3e voor (wederom) Leo, 4e  Garry, 5e Frank, 6e Freddie, 7e Ton en de troostprijs ging naar Daan. De hoofdprijs van het Kerstspel was Marcel. Dit jaar waren de prijzen wederom het winnen waard en onze winnaars waren daar zichtbaar blij mee. Na afloop van de prijsuitreiking volgde nog een hele gezellige “derde helft” in De Boei en konden we terugkijken op weer een zeer geslaagd jaarlijks evenement voor Badmintonvereniging Kwinkslag.

 • Succesvol herfsttoernooi badmintonvereniging Kwinkslag

  Jl. donderdag werd in De Boei te Vinkeveen weer het jaarlijkse herfsttoernooi gespeeld door BV Kwinkslag. Dit jaar wederom met als vaste onderdeel, het blinde net op volleybal speelhoogte, welke ook dit toernooi weer tot hilarische taferelen hebben geleid. In het kader van verbinding tussen de Gemeente, en de sportverenigingen daarbinnen, was wethouder Rein Kroon en zijn assistente Tineke Vellekoop-van Oudenallen aanwezig. Niet alleen voor leuke leerzame gesprekken met onze bestuursleden maar, sportief als zij beide zijn, hebben ze meegedaan met ons toernooi en ook lekker gebadmintond. Los van dit speciale koppel was de opkomst weer super. Doorgaans is het de bedoeling dat iedereen een introducé meeneemt en dat is deze avond prima gelukt.

  Aan het einde van de avond was de prijsuitreiking in De Boei onder het genot van een hapje en een drankje. De prijswinnaars ontvingen ook dit jaar weer mooie prijzen in onderstaande volgorde:

  1e prijs: Connie, 2prijs: Mirjam, 3e prijs: Harry, 4e prijs: Mark, 5e prijs: Arthur, 6e prijs: Ramon, 7e prijs: Frank, 8e prijs: Robbie, 9e prijs: Nel en de Troostprijs ging naar Koen.

  Ook enthousiast geworden? Elke donderdagavond vanaf 19:30 uur in De boei in Vinkeveen liggen rackets voor u klaar.

 • Start van het nieuwe seizoen BBQ Kwinkslag

  Jl. 31 augustus was het prima weer om een BBQ te organiseren en dat werd dan ook gedaan om het nieuwe seizoen in te luiden. Toplocatie aan de Vinkeveense Plassen en een hoge opkomst van onze leden waren prima ingrediënten voor een geslaagde middag/avond.

  Heerlijk eten en drinken samen met een hoop gezelligheid maakte het helemaal af. Dit kunnen we elk jaar wel doen smiley

 • Seizoensafsluiting 2019

  Jl. 15 Juni werd, met een beetje slechte weerberichten, begonnen aan ons klimavontuur in de bossen bij Lage Vuursche. Het bleef gelukkig bij slechte berichten want we hebben na aankomst geen druppel meer gezien behalve zweetdruppels. 

  Na het klimavontuur, waar sommige zelfs de vrije val aandurfde, zijn we op een terras beland voor de hongerige en dorstige mens. Daar hebben we nog heerlijk ik het zonnetje genoten van de verhalen, eten en drinken en zelfs een heleboel schapen met hun herder.

  Na een gedegen uitleg kon ieder zijn weg op zijn eigen niveau en snelheid. Tussentijds kwam de ploeg bij elkaar voor wat eten en drinken maar ook voor het uitwisselen van ervaringen en het geven van tips over het parcours.

  Dit uitje was zeker voor herhaling vatbaar. Op naar volgend seizoen na een heerlijke zomer!

 • Kwinkslag speelt Zomertoernooi 2019

  Jl. donderdag 31 mei speelde Kwinkslag zijn jaarlijks terugkerende zomertoernooi. In een (wederom) warme sporthal, De boei in Vinkeveen, werden deze avond met veel introducees diverse partijen gespeeld van 10 minuten. Je badminton-partner werd bepaald door een eerder willekeurig getrokken speelkaart (harten met ruiten tegen schoppen en klaveren) en was van tevoren dus niet bekend. Ondanks de warmte heeft iedereen prima zijn partijen kunnen spelen en hebben, de door diverse leden meegenomen introducees, een goede indruk kunnen krijgen van het leuke en afwisselende badmintonspel. De uitslagen lagen heel dicht bij elkaar en leverde mooie prijzen op welke werden uitgereikt tijdens een gezellige borrel.

 • Badmintonvereniging Kwinkslag speelt voorjaartoernooi 2019

  Jl. donderdagavond 21 maart speelde Kwinkslag het altijd succesvolle voorjaarstoernooi in De Boei in Vinkeveen.

  Buiten een aantal collega-badmintonners  uit Wilnis speelde voor de eerste keer een viertal nieuwe leden mee. Deze waren nog niet allemaal bekend met ons wisselende aanbod aan partijen met een handicap en hadden ditmaal de uitdaging, het met vier spelers in één vak opnemen tegen vier tegenspelers met een blind net op volleybal-hoogte. Buiten het rekening houden met drie medespelers in je vak heb je ook maar een paar milliseconden om te reageren op het moment dat je de shuttle over het geblindeerde net ziet aankomen.

  Los daarvan werden er nog diverse andere mixpartijen met verschillende tegenspelers en partners gespeeld. De punten die daarmee werden verzameld leverde een rangorde op die je in de prijzen kon laten vallen. Laten die prijzen nou wederom de moeite waard zijn en door drie van de vier nieuwe leden zijn gewonnen!

  De uitslag was al volgt; 1e plaats: Leo, 2e plaats: Garry, 3e plaats: Hans, 4e plaats: Ton, 5e plaats: Robby, 6e plaats: Marco, 7e plaats; Jeffrey, 8e plaats: Marcel, 9e plaats: Frank, 10e plaats: Jolanda en de troostprijs ging Arthur.

  Na afloop van de prijsuitreiking is de avond, onder het genot van een borrel en bittergarnituur, nog even gezellig voortgezet.