Badmintonvereniging Kwinkslag speelt Lente-toernooi 2024.

Jl. donderdagavond 28 maart speelde Kwinkslag het eerste evenement van dit jaar, het Lente-toernooi 2024, in De Boei te Vinkeveen. Dit keer o.a. met een redelijk aantal introducees o.a. van omliggende badminton-clubs Wilnis en Abcoude. Deze waren nog niet allemaal bekend met ons , inmiddels vaste aanbod aan partijen met een handicap zoals de bekende uitdaging, het met vier spelers in één vak opnemen tegen vier tegenspelers met het net op volleybal-hoogte. Buiten het rekening houden met drie medespelers in je vak, waar de shuttle drie keer in rond moet om de vierde keer over het net naar de tegenstander te slaan, hangt het net veel hoger dan normaal. Los daarvan werden er nog diverse andere mixpartijen met verschillende tegenspelers en partners gespeeld. De punten die daarmee werden verzameld leverde een rangorde op die je in de prijzen kon laten vallen. Laten die prijzen nou weer  de moeite waard zijn en gewonnen door:

1e plaats: Daniel, 2e plaats: Patrick, 3e plaats: Henk, 4e plaats: Hans, 5e plaats: Marcel, 6e plaats: Garry, 7e plaats: Ton en de troostprijs ging naar Jarka. Na afloop van de prijsuitreiking is de avond, onder het genot van een borrel en bittergarnituur, nog even gezellig voortgezet. Ook interesse in sportief bewegen bij een club waar wat gebeurd? Elke donderdagavond in De Boei bent u welkom in de sportzaal. (rackets zijn aanwezig)

Monsterzege Kwinkslag

Afgelopen donderdag stond Kwinkslag de thuiswedstrijd tegen Mariken uit Nijmegen te wachten. Helaas had de tegenpartij te maken met een hoop blessures, waardoor er maar drie competitiespelers konden spelen. Hierdoor vielen er van de 8 te spelen partijen al twee af, namelijk de mannendubbel en één mannensingle. Dit kon wel eens een korte avond worden… Desalniettemin begonnen we vol goede moed met de damesdubbel en deze werd overtuigend gewonnen door Jolanda en Marcella met 21-9 en 21-11. De enkelspelen waren niet echt spannend te noemen, Laurens veegde zijn tegenstander van de baan met 21-9 en 21-4, Marcella won gemakkelijk met 21-3 en 21-1 en hoewel Jolanda d’r partij een driesetter werd, werd deze uiteindelijk ook gewonnen met 21-13, 16-21 en 21-13. Na lang wachten mocht Niels eindelijk in actie komen samen met Marcella. Na minder dan een kwartier zat het er alweer op, hun partij werd 21-5 en 21-0. Ook Laurens en Jolanda hadden geen moeite met de laatste wedstrijd tegen de Nijmegenaren, hun partij werd 21-11 en 21-9, waardoor de eindstand 8-0 werd.
En inderdaad, er was genoeg tijd voor de gezellige derde helft!

ZomerBBQ Kwinkslag wederom geslaagd.

Zaterdag 20 augustus mochten we weer te gast zijn op het “landgoed Klinkhamer” voor de jaarlijkse BBQ van Badmintonvereniging Kwinkslag. Prima weer en gezellige mensen waren de ingrediënten om, samen met het lekkere eten en drinken, deze jaarlijks terugkerende BBQ te laten slagen. Kok Johan bleek, naast zijn talenten als broodbakker, ook slagerseigenschappen te bezitten zoals we hebben  gemerkt. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd zomers culinair vermaak.