Kwinkslag tegen Apollo IJsselstein.

Afgelopen donderdag speelde het team van de Kwinkslag alweer hun derde thuiswedstrijd van de Voorjaarscompetitie. Dit keer kwam het team van Apollo IJ BC uit IJsselstein op bezoek.

Helaas is Hans nog niet volledig hersteld van zijn blessure, waardoor hij ook deze wedstrijd nog aan zich voorbij moest laten gaan. We verheugen ons erop om hopelijk snel weer van zijn Badminton kwaliteiten te mogen genieten. Na 2 gelijke spellen op rij was het overheersende gevoel toch om die ban te breken, dus vol goede moed zijn de dames en heren aan de wedstrijden begonnen.

Jolanda en Marcella zijn meteen begonnen met een pittig potje. Gedurende de wedstrijd bleken de dames erg aan elkaar gewaagd, waardoor de Kwinkslag dames in een ware “thriller” uiteindelijk hun meerdere moesten erkennen in de tegenstander. Beide sets werden nipt verloren: 18-21 & 20-22. Tegelijkertijd stond op het andere veld de herendubbel op het programma. Niels en Laurens pakten vanaf het begin het initiatief en voorkwamen dat de heren van Apollo in hun ritme konden komen. Overtuigend werd deze gewonnen in 2 sets: 21-7 & 21-11

De volgende single partijen van Jolanda en Niels vertoonden veel overeenkomsten. Twee ware uitputtingsslagen waren het gevolg, waarbij het de Kwinkslag op veel momenten niet mee zat. Beide werden gewonnen door Apollo. De wedstrijd van Niels eindigde met 10-21 & 15-21, Jolanda sloot haar wedstrijd af in eveneens 2 sets: 13-21 & 14-21.

Apollo stond halverwege op een 3-1 voorsprong, maar doordat de Kwinkslag de 2 eerstvolgende wedstrijden wisten te winnen was de aansluiting weer gevonden. Marcella sloeg overtuigend haar tegenstander van de baan: 21-10 & 21-12. Op de andere baan had Laurens ook niet veel moeite met zijn tegenstander,  21-4 & 21-3.

Met een tussenstand van 3-3 en nog 2 mixed doubles te gaan, was er genoeg om voor te spelen.

Marcella & Laurens hadden weinig te duchten van hun tegenstanders waardoor de wedstrijd in 2 sets werd afgesloten in het voordeel van de Kwinkslag 21-11 & 21-6. Met een stand van 4-3 lag de druk op de schouders van Jolanda en Niels, met een ware 3 setter als gevolg. Na overtuigend de eerste set gepakt te hebben met 21-16, sloeg de pech toe in de tweede set. Deze ging met 15-21 naar Apollo. Ondanks goed spel in de derde set, werd deze toch tegen de verhouding in gewonnen door Apollo met 19-21.

De einduitslag werd 4-4, waardoor de Kwinkslag het derde gelijkspel op rij mag noteren.